MAGNUM padlófűtési technológia

Infravörös energia

A termikus vagy infravörös energia láthatatlan számunkra, mert a szemünk nem látja ezt a hullámhosszt, csupán hőként érzékelhetjük. A látható fényen kívül, minden, ami az abszolút nulla fok fölött van, az infravörös tartományban sugároz hőt. Ez a hőforrásunk.


Hősugárzás

Az infravörös hősugárzás úgy működik, mint a természet: a nap kibocsátja a hősugarakat, melyek elérik a házunk falát. A fal a hő egy részét elnyeli, majd alacsonyabb intenzitással, de visszasugározza a környezetébe. Este, amikor lehűl a külső hőmérséklet, jól érzékelhetjük a falból áradó hőt. A forróköves masszázs, például, ugyanezen az elven működik.


100%-os hatékonyság

Nagyon fontos tulajdonsága az infravörös energiának, hogy 100%-os hatékonysággal működik, nincs kémény, vagy csőrendszer, ahol energiaveszteség történhetne. 

 


Érzékelhető különbség

Hagyományos esetben (radiátorokkal való fűtés) hőáramlásos hőátadás történik, tehát a levegő körbe áramlik a szobában, oly módon, hogy a mennyezet közelében jóval melegebb van, mint a padló közelében.
A következmény: hideg lábak, meleg fejek. A padlófűtésnél a meleg levegő sokkal egyenletesebben oszlik el, és jóval kellemesebb hőérzetet eredményez.


Padlófűtés Varázsló

Kezdés
Konfigurál